Nike schoenen

Ben je van plan om online Nike schoenen te kopen, maar zit je met de vraag: Hoe vallen Nike schoenen? Het kan inderdaad best lastig zijn om online te bepalen welke maat je nodig hebt qua schoenen. Elke Nike schoen heeft een ander model waardoor het voor kan komen dat je niet altijd dezelfde schoenmaat nodig hebt. In dit artikel leggen we je uit hoe Nike schoenen vallen en welke schoenmaat je het beste kan bestellen als je nieuwe Nikes online gaat bestellen.

Hoe vallen Nike schoenen?

Nike schoenen vallen over het algemeen klein uit. Dit betekent dat er geadviseerd wordt om een halve of hele maat groter te bestellen wanneer je schoenen van Nike besteld. Wanneer je smalle voeten hebt, wordt aangeraden een halve maat groter te bestellen en wanneer je brede voeten hebt, bestel dan een hele maat groter.

Schoenmaten Nike dames schoenen vergeleken met Nike heren schoenen?

Nike heeft verschillende maatvoeringen. Iedere maatvoering heeft net andere maten, waardoor het slim is om te kijken binnen welke maatvoering de schoen valt. De vier maatvoeringen zijn:

 • Woman
 • Men
 • Grade school
 • Youth

Wellicht denk je, hoezo moet ik rekening houden met deze maatvoering. Dat zit als volgt, sneakers van nike zijn unisex. Het is dus goed mogelijk dat je als vrouw vette sneakers tegenkomt die behoren tot de Men maatvoering. Het grote verschil tussen de maatvoeringen Men en Woman is dat de maten van de Men maatvoering hoger oplopen en de Women maatvoering stopt bij begin 40.

Tips om het retourneren van Nike sneakers tegen te gaan

 • Bestel minstens een halve maat groter dan je eigen schoenmaat wanneer je smalle voeten hebt
 • Bestel minstens een maat groter dan je eigen schoenmaat wanneer je brede voeten hebt
 • Gebruik de maatwijzer op de website Nike
 • Baseer je benodigde schoenmaat op eerder gekochte sneakers van Nike mocht je die hebben
 • Lees de reviews onder het product voor informatie over de schoenmaat van de sneaker

Hoe vallen Nike Air Force?

De Nike Air Force is een sneaker die erg klein uitvalt. Het model is namelijk erg smal. Veel klanten gaven aan een maat groter besteld te hebben dan hun oorspronkelijke schoenmaat. Wanneer je Nike Air Force besteld is het dus aan te raden een grotere maat te nemen.

Hoe vallen Nike Air Max?

Nike Air Max vallen klein uit, waardoor het aan te raden is om een halve of hele maat groter te nemen. Verder vallen de Nike Air Max niet smal uit, dus heb je voldoende ruimte rondom de tenen. Kortom, de lengte van de Nike Air Max valt kleiner uit, maar de breedte van de sneaker valt normaal. 

Maatvoering Nike Shox

De Nike Shox valt net als veel andere Nike sneakers kleiner uit. Wel geven veel klanten aan dat een halve maat groter bestellen al voldoende is om het probleem op te lossen. Het is daarom aan te raden om een halve schoenmaat groter te nemen wanneer je de Nike Shox besteld.

Maatvoering Nike Zoom 

De Nike Zoom sneakers zijn gemaakt van materiaal wat zeer flexibel is. en hierdoor zou je denken dat de schoenen dan normaal uitvallen, maar toch is dat niet het geval. Veel klanten geven namelijk aan dat de sneaker klein valt en ze een maat groter moesten bestellen.

Waar voordelig online Nike schoenen kopen?

Nike sneakers worden door veel webwinkels aangeboden, maar uiteraard kan je Nike sneakers ook bestellen bij de officiële website van Nike Je kan jezelf gratis aanmelden bij het Nike Plus Membership programma, waardoor je veel voordelen krijgt namelijk:

 • Gratis verzending
 • Exclusieve Nike producten 
 • Een cadeau op je verjaardag
 • VIP behandeling in de winkel
 • Voorrang tijdens georganiseerde evenementen

Toch liever je Nike sneakers bij een andere webshop kopen? Lees hier dan het artikel over de top tien leukste schoenen webshops!Conclusie

Hoewel alle modellen van Nike van elkaar verschillen en er gewerkt wordt met verschillende maatvoeringen geldt voor bijna alle Nike schoenen dat ze kleiner uitvallen. Het is daarom aan te raden om een grotere maat te nemen dan je eigen schoenmaat wanneer je besteld bij Nike, zodat je je bestelling niet hoeft te retourneren.