Kleding huren

Kleding huren wordt steeds populairder in Nederland. Nu denk je wellicht waarom zou ik, maar toch kan kleding lenen in plaats van kopen ook voor jou een uitkomst zijn. Je hebt vast weleens meegemaakt dat je een leuke outfit geshopt hebt voor een speciale gelegenheid en ondanks dat de outfit super leuk is, heb je hem alleen op die ene dag gedragen en hangt de kleding nu maar een beetje in je kast te hangen. Super zonde van je geld natuurlijk, maar gelukkig is er een geweldige oplossing. Tegenwoordig kan je namelijk super eenvoudig kleding huren.

Hoe werkt kleding huren?

Kleding huren is super makkelijk. Allereerst is het belangrijk om je budget te bepalen en een winkel of webshop te vinden waar kleding verhuurd wordt. Daarna kan je in de winkel of op de webshop kijken naar leuke items die je graag zou willen huren. Vervolgens reken je het item af en mag je het mee naar huis nemen of wordt het kledingstuk thuis bezorgd. Wanneer je huurperiode afgelopen is, stuur of breng je het kledingstuk weer terug. Super simpel dus!

Prijzen kleding huren

De prijzen worden meestal weergegeven per dag en zijn vaak inclusief verzending en stomerij kosten. Uiteraard kan je een bepaald item voor veel minder geld huren dan dat het item zou kosten wanneer je het koopt. Er zijn super veel verschillende items te huur en de prijzen verschillen per item en merk.

Designerkleding huren

Het kopen van bijvoorbeeld een jurk van een bekende designer is super duur en misschien in jouw situatie niet realistisch. Wil je toch een keer een designeroutfit dragen, designerkleding huren is ook mogelijk. Het huren van designerkleding is net zo eenvoudig als het huren van normale kleding. 

4 toffe websites waar je super eenvoudig kleding kan lenen

Wanneer je je te huren kleding graag online wil bestellen, heb je de keuze uit veel verschillende websites. Vijf bekende websites waar je terecht kan voor het lenen van outfits zijn:

2 winkels in Amsterdam waar je kleding kan huren

Wil je je kleding liever in een echte winkel huren? Ook dat is mogelijk, want er zijn inmiddels verschillende winkels met huurkleding. Twee leuke winkels waar je outfits kan huren zijn: 

  • Litchy
  • The Collectives

Voordelen van kleding huren

Het lenen van kleding heeft veel voordelen vergeleken met het kopen van kleding. Ten eerste bespaar je geld doordat je niet de retailprijs van het kledingstuk hoeft te betalen. Daarnaast worden veel outfits die gekocht worden voor bijvoorbeeld een feestje daarna weinig tot nooit meer gedragen. Deze kledingstukken laten veel mensen wel in hun kast hangen wat erg zonde is en veel ruimte in beslag neemt. Tot slot is het beter voor het milieu, want verschillende mensen dragen hetzelfde kledingstuk terwijl er anders veel meer kledingstukken gemaakt hadden moeten worden. 

Andere opties om geld te besparen en duurzamer te kleden

Uiteraard zijn er nog andere mogelijkheden om minder geld uit te geven aan kleding en jezelf duurzamer te kleden. Een goed alternatief voor het lenen van outfits is het kopen van tweedehands kleding via bijvoorbeeld platformen zoals Vinted. Ook dan betaal je meestal minder voor een bepaald item en het kopen van tweedehands kleding is beter voor het milieu.

Conclusie: Kleding huren

Kleding huren, het werkt super eenvoudig en er zijn tegenwoordig verschillende leuke websites en winkels waar kleding te huur wordt aangeboden. Er zijn veel voordelen aan het lenen van kleding bijvoorbeeld dat je geld bespaart en dat het beter is voor het milieu. Kortom, heb je een feestje en wil je geen hele nieuwe outfit aanschaffen, overweeg dan eens kleding te huren.