backpacker

Ga je backpacken in Zuid-Afrika, Australië of Azië? Super vet en veel plezier toegewenst. Om je reis goed te laten verlopen, is het belangrijk om de juiste spullen mee te nemen in je rugtas. Op zoek naar een complete inpaklijst backpacken? Op deze pagina staan 25 items op een rij die je zeker niet moet vergeten mee te nemen.

Inpaklijst backpacken

1. Reisgids

Een goede reisgids zorgt er voor dat je niet verdwaald. Daarnaast zorgt het hebben van een reisgids er voor dat je geen enkele bezienswaardigheid mist.

2. Vermaak

Het meenemen van een reisspel of boek is zeker aan te raden zodat je jezelf kunt vermaken op rustige momenten. Ook kan het meenemen van een spel er voor zorgen dat je makkelijker vrienden maakt.

3. Wereldstekker

In veel landen zien stopcontacten er net wat anders uit dan in Nederland. Zorg er daarom voor dat je zeker een wereldstekker meeneemt als je naar het buitenland gaat.

4. Zonnebrandcrème

Het is belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon vooral als je gaat backpacken in warme landen. Zorg daarom altijd voor voldoende zonnebrandcrème.

5. EHBO kit

Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Het is daarom slim om een EHBO kit mee te nemen met essentials zoals pleisters, verband en ontsmettingsmiddel.

6. Hangslot

Het is altijd prettig om de mogelijkheid te hebben om je rugtas op slot te kunnen doen. Neem daarom zeker een hangslotje mee op reis.

7. Zakmes

Een zakmes is een echte musthave als je gaat backpacken. Vergeet deze daarom zeker niet in te pakken.

8. Katoenen tas

Het meenemen van een katoenen tas is zeer aan te raden. Als je dan namelijk boodschappen gaat doen, hoef je niet je grote rugtas mee te sjouwen.

9. Zaklamp

Als er ergens geen licht is, is het fijn om zelf een zaklamp bij te hebben. Hierdoor kom je nooit zonder licht te zitten. Het kopen van een nieuwe zaklamp kun je eenvoudig doen bij bol.com.

10. Waterfles

Op een inpaklijst backpacken kan een waterfles natuurlijk niet ontbreken. Het meenemen van een waterfles is namelijk erg handig zodat je niet telkens nieuwe flesjes met water hoeft te kopen. Daarnaast is het ook beter voor het milieu om telkens dezelfde fles te gebruiken.

11. Handdoek

Het is altijd handig om een handdoek mee te nemen. Je kunt deze namelijk gebruiken als je nat bent geworden of als je het koud hebt. Kies voor een dunne handdoek zoals een hamamdoek zodat deze minder ruimte in beslag neemt.

12. Externe harde schijf

Wanneer je van plan bent om veel foto’s en video’s te maken, is het aan te raden om een externe harde schijf mee te nemen. Hierdoor kun je foto’s van je telefoon overzetten naar de schijf waardoor je geen problemen hebt met je opslagcapaciteit van je telefoon of camera.

13. Middel tegen insecten

Niemand zit te wachten op insectenbeten en al helemaal niet op de jeuk die insectenbeten kunnen veroorzaken. Pak dus zeker een effectief middel tegen insecten in.

14. Oordopjes en slaapmasker

Als je van plan bent om te slapen in hostels zijn oordopjes en een slaapmasker onmisbaar. Hierdoor heb je geen last van snurkende kamergenoten of kamergenoten die later naar bed gaan of vroeger opstaan.

15. Identiteitsbewijs

Wellicht het meest belangrijke om in te pakken is je identiteitsbewijs. Zorg er zeker voor dat je je identiteitsbewijs op een veilige plaats opbergt in je rugtas zodat je hem niet verliest tijdens het backpacken.

16. Contant geld en pinpas

Ook contant geld en een pinpas zijn natuurlijk onmisbaar tijdens het backpacken. Door zowel contant geld en een pinpas op zak te hebben, weet je zeker dat je altijd kunt betalen.

17. Eten en drinken

Het is altijd verstandig om er voor te zorgen dat je wat eten en drinken bij je hebt voor als je trek hebt. Kies het liefst voor voedingsmiddelen die lang houdbaar zijn.

18. Mobiele telefoon en oplader

Om ten alle tijden bereikbaar te zijn, is het verstandig om je mobiele telefoon mee te nemen. Vergeet ook niet je oplader in te pakken. Ook een powerbank is sterk aan te raden voor als je niet altijd een stopcontact tot je beschikking hebt.

19. Kleding voor verschillende weersomstandigheden

Tijdens het backpacken kun je te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden. Zorg er daarom voor dat je kleding meeneemt voor warme dagen, koude dagen en regenachtige dagen.

20. Persoonlijke verzorgingsproducten

Een goede hygiëne is erg belangrijk vooral tijdens het reizen. Doe daarom zeker shampoo, douchegel, tandenpasta, enzovoorts in je rugtas. Om er voor te zorgen dat deze spullen minder ruimte in beslag nemen, is het verstandig om gebruik te maken van compacte reisverpakkingen.

21. Zakdoekjes of wc-papier

Het is altijd verstandig om te beschikken over een pakje zakdoekjes of een rolletje wc-papier.

22. Desinfecterende gel

Zoals eerder benoemd hygiëne is erg belangrijk tijdens het reizen. Een desinfecterende gel is daarom onmisbaar.

23. Zonnebril

De zon kan best fel zijn en daarom is het prettig om een zonnebril mee te nemen.

24. Document met belangrijke gegevens en telefoonnummers

Het is verstandig om een document mee te nemen met belangrijke gegevens en telefoonnummers. Mocht je bijvoorbeeld je telefoon kwijtraken dan beschik je altijd nog over de belangrijke gegevens en telefoonnummers.

25. Wasmiddel

Door zelf een klein flesje met wasmiddel mee te nemen, kun je zelf je kleding wassen. Hierdoor blijft je kleding lekker fris tijdens het reizen.

Hoe inpaklijst backpacken gebruiken?

Uiteraard is het helemaal aan jou om je rugtas in te pakken. Neem daarom vooral items mee die jij denkt dat je nodig gaat hebben tijdens het reizen. Wel is het slim om bovenstaande inpaklijst te gebruiken om te controleren of je geen belangrijke items vergeten bent.

Backpacken Azië: Welke landen moet je gezien hebben?

Azië is erg populair onder backpackers. Vooral de landen Thailand, Vietnam, Singapore, Indonesië, Bali en Sri Lanka zijn erg populair. Al deze landen beschikken namelijk over een prachtige natuur. Daarnaast zijn er verschillende indrukwekkende gebouwen te bezichtigen. Mis deze landen dus zeker niet als je gaat backpacken in Azië.

Welke tijd van het jaar backpacken in Azië?

Als je voor een langere tijd gaat bacpacken in verschillende landen is het verstandig om goed uit te zoeken in welke maand je het beste naar welk land kunt gaan in verband met de weersomstandigheden. Hieronder vind je een handig overzicht om er achter te komen in welke maand je het beste naar welk land kunt gaan:

 • Januari: Cambodja
 • Februari: Filipijnen
 • Maart: Sri Lanka
 • April: Japan
 • Mei: China
 • Juni: Tibet
 • Juli: Maleisië
 • Augustus: Indonesië
 • September: Zuid Korea
 • Oktober: Laos
 • November: Thailand
 • December: India

Backpacken Zuid-Amerika: Welke landen moet je gezien hebben?

Naast Azië is ook Zuid Amerika een veel gekozen bestemming voor backpackers. Zuid Amerika heeft een divers landschap en beschikt over diverse culturen. Landen die de moeite waard zijn om te bezichtigen zijn onder andere:

 • Mexico
 • Costa Rica
 • Peru
 • Colombia
 • Guatemala
 • Chili

Welke tijd van het jaar backpacken in Zuid Amerika?

De beste reistijd om te backpacken in Zuid Amerika hangt heel erg af van welke landen je gaat bezoeken. Doordat het contintent erg groot is, zijn er verschillende weersomstandigheden. Hieronder vind je een handig overzicht met de beste reistijd per land:

 • Venezuela: december tot april
 • Peru: mei tot oktober
 • Colombia: december tot maart
 • Ecuador: juni tot september
 • Chili: november tot februari
 • Suriname: februari tot april
 • Brazilië: september tot maart
 • Bolivia: mei tot oktober
 • Argentinië: september tot november

Rugtas vs koffer tijdens het backpacken

Hoewel backpackers meestal een rugtas meenemen, nemen steeds meer mensen een koffer mee in plaats van een rugtas. Zowel rugtassen als koffers hebben voordelen. Een rugtas is bijvoorbeeld handig als je veel de natuur in gaat terwijl een koffer prettiger is als je met het openbaar vervoer reist. Kies je toch voor een koffer op pad dan is een CarryOn koffer een goede keuze.

Conclusie: Inpaklijst backpacken

Het gebruiken van een inpaklijst backpacken is erg handig als je je rugtas aan het inpakken bent. Door alle bovenstaande 25 items in te pakken, weet je zeker dat je niets vergeet. Hierdoor kun je met een gerust hart gaan backpacken en unieke ervaringen op doen. Uiteraard is het ook altijd goed om te bedenken dat je altijd spullen kunt kopen als je ergens op mispakt. Daarnaast is het ook verstandig om items die je niet gebruikt uit je tas te halen zodat je niet met een onnodig zware rugtas rondloopt.