Converse

Hoe vallen Converse schoenen? Wanneer je online schoenen besteld, kan het inderdaad lastig zijn om te bepalen welke maat je nodig hebt. Daarom vind je in dit artikel informatie over de maten die het populaire merk Converse hanteert, zodat je weet hoe bijvoorbeeld All Stars vallen en je je bestelling niet hoeft te retourneren.

Hoe vallen Converse schoenen?

Schoenen van Converse vallen over het algemeen groot uit. Het is daarom aan te raden om een hele of halve maat kleiner te bestellen dan je werkelijke schoenmaat. Wanneer je smalle voeten hebt, kan je het beste een hele of halve maat kleiner bestellen. Heb je juist brede voeten dan kan je het beste een have maat kleiner of je werkelijke maat bestellen.

Dames- versus herenmaten

Converse hanteert twee verschillende maatvoeringen voor mannen en vrouwen. Het is belangrijk om daarom te checken of je een dames- of herenschoen koopt, want de maten kunnen dan namelijk verschillend uitvallen. Op de officiële website van Converse staat meestal erg duidelijk aangegeven of een schoen behoort tot de dames- of herencollectie.

Tips om het retourneren van Converse schoenen tegen te gaan

  • Maak gebruik van de maattabel die je terug kan vinden op de officiële website van Converse
  • Lees het maatadvies wat onder elk product staat op de officiële website van Converse
  • Bestel een halve of hele maat kleiner
  • Baseer je benodigde maat op eerder gekochte schoenen van Converse

Hoe vallen All Stars?

All Stars vallen net als de meeste schoenen van Converse groot uit. Het advies is daarom om een halve of hele maat kleiner te bestellen. Fijn om te weten is dat sommige Chuck Taylors All Stars verkrijgbaar zijn in een extra brede versie, wat een uitkomst is voor mensen met een brede voet.

Hoe vallen Run Star Hikes?

Wanneer je fan bent van All Stars, maar graag net wat anders wil, is het model Run Star Hikes van Converse wellicht iets voor jou. Dit zijn sneakers in dezelfde stijl als de All Stars, maar dan met een plateauzool. De populaire sneaker Run Star Hike valt normaal uit. Het wordt daarom geadviseerd om je werkelijke schoenmaat te bestellen.

Hoe vallen Chuck 70’s?

Chuck 70’s lijken heel erg op de Chuck Taylor All Stars. Ook qua maatvoering lijken beide schoenen op elkaar. Daarom is het ook voor de Chuck 70’s aan te raden om een hele of halve maat kleiner te bestellen. De schoenen vallen namelijk groot uit.

Hoe voordelig Converse schoenen shoppen?

Je kan op een aantal manieren op een voordelige wijze Converse schoenen zoals All Stars bestellen. Ten eerste kan je een kijkje nemen op de sale pagina van Converse. Hier staan namelijk veel afgeprijsde producten die je met leuke kortingen kan bestellen. Daarnaast kan je gebruik maken van 10% korting op je bestelling.

Conclusie: Hoe vallen Converse schoenen?

Al met al vallen bijna alle modellen van het populaire merk Converse groot uit. Het antwoord op de vraag ‘hoe vallen Converse schoenen?’ is dan ook dat deze groot uitvallen en het aan te raden is om een halve of hele maat kleiner te bestellen.

Verder lezen