vrouw met Nike sneakers

Hoe valt Nike? Het kan inderdaad best lastig zijn om online te bepalen welke maat je nodig hebt qua sneakers. Nike Dunks, Airforce, Air Max, Jordans, iedere sneaker heeft namelijk een andere pasvorm waardoor het voor kan komen dat je niet altijd dezelfde schoenmaat nodig hebt. In dit artikel leggen we je precies uit hoe Nike schoenen vallen en welke maat je het beste kan bestellen als je nieuwe sneakers online gaat bestellen.

Hoe valt Nike?

Nike schoenen vallen over het algemeen klein uit. Dit betekent dat het meestal aan te raden is om een halve of hele maat groter te kiezen wanneer je sneakers van Nike gaat bestellen. Heb je smalle voeten? Dan kun je het beste een halve maat groter bestellen. Heb je brede voeten? Bestel dan een hele maat groter. Iedere sneaker heeft zijn eigen pasvorm, dus check van te voren altijd even de maattabel op de website van het merk.

5 tips om het retourneren van Nike schoenen tegen te gaan

Niets is vervelender dan het moeten retourneren van je bestelling omdat de maat niet juist is. Maak daarom gebruik van de volgende handige tips:

 1. Gebruik de maatwijzer op de website Nike
 2. Bestel minstens een halve maat groter dan je eigen schoenmaat wanneer je smalle voeten hebt
 3. Bestel minstens een maat groter dan je eigen schoenmaat wanneer je brede voeten heb
 4. Baseer je benodigde schoenmaat op eerder gekochte schoenen van Nike mocht je die hebben
 5. Lees de reviews onder het product voor informatie over de schoenmaat van de sneaker

Hoe vallen Nike Air Force?

Nike Air Force vallen over het algemeen klein. De schoenen vallen namelijk erg smal. Veel mensen hebben daarom een hele maat groter nodig dan hun oorspronkelijke schoenmaat. Wanneer je Nike Air Force gaat bestellen, is het dus aan te raden een grotere maat te nemen. Niet zeker over de juiste maat? Check dan even de maattabel op de webshop van het merk

Hoe vallen Nike Jordans?

Net als veel andere sneakers van het merk vallen ook Nike Jordans over het algemeen klein. Het kiezen van een hele of halve maat groter is daardoor vaak noodzakelijk. Check altijd even de maattabel om de juiste maat te kiezen.

Hoe vallen Nike Air Max?

Nike Air Max vallen klein uit in de lengte. Daarom is het aan te raden om een halve of hele maat groter te nemen. Qua breedte vallen de Air Max sneakers niet smal, dus heb je voldoende ruimte rondom de tenen. Kortom, de lengte van de Nike Air Max valt kleiner uit, maar de breedte van de sneaker valt normaal. Twijfel je over de juiste maat? Maak dan zeker gebruik van de maattabel op de webshop van het merk

Hoe vallen Nike Dunks low?

Nike Dunks low vallen in tegenstelling tot veel andere modellen van het merk normaal. Het is daardoor meestal het beste om gewoon je eigen schoenmaat te bestellen. Check voor de zekerheid wel even de maattabel of het ook voor jouw voeten de beste keuze is om je eigen maat te bestellen. Check altijd even de maattabel zodat je nooit de verkeerde maat kiest.

Hoe vallen Nikes voor kinderen? 

Ook veel Nikes voor kinderen vallen klein. Wanneer je nieuwe sneakers koopt voor je kind is het daardoor vaak het beste om een maat groter te kiezen. Om zeker de juiste maat te kiezen, is het slim om de maattabel te gebruiken die bij ieder item getoond wordt. Hierdoor weet je namelijk precies welke maat het meest geschikt is voor je kind.

Verschil Nike dames maatvoering en Nike heren maatvoering

Nike heeft verschillende maatvoeringen. Iedere maatvoering heeft andere maten, waardoor het slim is om te kijken binnen welke maatvoering de schoen valt. De vier maatvoeringen zijn:

 • Woman
 • Men
 • Grade school
 • Youth

Wellicht denk je, hoezo moet ik rekening houden met deze maatvoering. Dat zit als volgt: Sneakers van het merk zijn unisex. Het is dus goed mogelijk dat je als vrouw vette sneakers tegenkomt die behoren tot de Men maatvoering. Het grote verschil tussen de maatvoeringen Men en Woman is dat de maten van de Men maatvoering hoger oplopen en de Women maatvoering stopt bij begin 40.

Waar voordelig online Nike schoenen kopen?

Nike sneakers worden door veel webwinkels aangeboden, maar uiteraard kan je Nike sneakers ook bestellen bij de officiële website van Nike. Je kan jezelf gratis aanmelden bij het Nike Plus Membership programma, waardoor je veel voordelen krijgt namelijk:

 • Gratis verzending
 • Exclusieve Nike producten 
 • Een cadeau op je verjaardag
 • VIP behandeling in de winkel
 • Voorrang tijdens georganiseerde evenementen

Toch liever je Nike sneakers bij een andere webshop kopen? Lees hier dan het artikel over de top tien leukste schoenen webshops!

Conclusie: Hoe valt Nike?

Hoewel alle schoenen van Nike van elkaar verschillen en er gewerkt wordt met verschillende maatvoeringen geldt voor bijna alle Nike schoenen dat ze kleiner uitvallen. Het is daarom aan te raden om een grotere maat te nemen dan je eigen schoenmaat wanneer je besteld bij Nike, zodat je je bestelling niet hoeft te retourneren.