duurzame webshops

Ben jij op zoek naar leuke duurzame webshops waar je terecht kan voor duurzame kleding en accessoires? You go girl, want de kledingindustrie is een hele vervuilende industrie en nog niet alle kledingmerken en winkels lijken daar iets aan te willen doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig wel steeds meer leuke winkels waar je duurzaam kan shoppen. In dit artikel delen we 8 leuke duurzame webshops met duurzame mode.

Shoppen bij duurzame webshops

We weten inmiddels allemaal dat onze huidige leefstijl niet houdbaar is. Het milieu raakt vervuild door vervuilende industrie├źn zoals bijvoorbeeld de kledingindustrie. Gelukkig zijn duurzame webshops in opkomst en daar kun je duurzame kleding en accessoires kopen zonder het milieu (al te veel) te beschadigen.

1. NA-KD

De webshop NA-KD toont steeds meer initiatieven omtrent duurzaamheid. Geregeld worden er bijvoorbeeld duurzame collecties gelanceerd. Daarnaast biedt NA-KD een klimaat neutrale verzending en retour aan, helemaal gratis. Ook investeert NA-KD in geverifieerde projecten om emissiereductie te stimuleren. Kortom, NA-KD is goed op weg om haar webshop steeds een stukje duurzamer te maken.

2. Mae Sue

Deze Nederlandse webshop Mae Sue verkoopt alleen merken die fairtrade handelen en duurzaam produceren. Ook het verpakken van bestellingen gebeurd op een duurzame manier. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een eerder gebruikte verpakking te laten gebruiken voor je pakket of je kiest voor ecologisch verpakkingsmateriaal. Hierdoor kun je met een gerust hart shoppen zonder je zorgen te maken over de impact die je veroorzaakt wanneer je kleding of accessoires besteld bij deze webshop.

3. Veganbags

Ook voor duurzame accessoires zoals tassen zijn er leuke webshops te vinden. Neem bijvoorbeeld de hippe webshop Veganbags. De leerindustrie is een vervuilende industrie en daar wil Veganbags iets tegen doen. Daarom zijn de tassen die je kunt bestellen bij deze webshop dier- en milieuvriendelijk.

4. Omoda

Ook Omoda heeft de intentie om duurzamer te worden. Er zijn momenteel namelijk al een aantal duurzame en vegan schoenenmerken te koop bij Omoda. Duurzame en Vegan merken bij Omoda zijn bijvoorbeeld Womsh, Nat-2 en Indosole. Door het kopen van duurzame schoenen verklein je je ecologische voetafdruk en dat is beter voor de planeet.

5. Organic Basics

De webshop Organic Basics is een duurzame webshop waar alle producten gemaakt zijn van duurzame stoffen en geproduceerd zijn op een verantwoorde manier. Je kunt er terecht voor veel verschillende items zoals BH’s, sportleggings, sokken en tops. De stijl van Organic Basics is zoals de naam al onthuld erg minimalistisch.

6. O My Bag

De van oorsprong Nederlandse webshop O My Bag geeft veel om het milieu. Je kan er terecht voor modieuze handtassen, clutches, rugtassen en nog veel meer. O My Bag streeft niet alleen naar een beter milieu, maar zet zich ook op sociaal-maatschappelijk gebiedt in voor projecten in ontwikkelingslanden. Door het kopen van een tas van het merk O My Bag steun je dus niet alleen het milieu, maar ook sociale projecten.

7. Adidas

Wellicht had je het merk Adidas niet verwacht in dit rijtje, maar in werkelijkheid is Adidas erg goed op weg om duurzamer te worden. Het merk doet erg veel aan recycling en zet zich in om het gebruik van plastic te minimaliseren. Producten van Adidas bestaan gemiddeld uit meer dan 50 procent gerecycled materiaal. Kortom, Adidas is goed bezig om bij te dragen aan een betere wereld.

8. Kings of Indigo

Wil je ook graag duurzame denim items aanschaffen, dat kan bij Kings of Indigo. Het merk gebruik milieuvriendelijke materialen, gaat verantwoord om met water tijdens de productie en probeert zo min mogelijk afval te produceren. En dit alles zonder in te leveren op de kwaliteit van de items. Voor duurzame jeans, spijkerjassen en meer kun je dus terecht bij de webshop Kings of Indigo.

Conclusie: Duurzame webshops

We weten allemaal dat er iets gebeuren moet met onze leefstijl, maar dat is best lastig. Gelukkig zijn deze toffe webshops goed op weg naar een betere wereld. Door te shoppen bij deze duurzame webshops geef je het goede voorbeeld en goede voorbeelden is wat we nodig hebben om onze leefstijl te kunnen aanpassen.

Verder lezen?

TradeTracker