zwangerschapskleding

Vanaf wanneer zwangerschapskleding dragen? Wanneer je zwanger bent, verandert je lichaam enorm. Daarom zal je normale kleding op een gegeven moment niet meer passen. Gelukkig bestaat er positiekleding, kleding speciaal gemaakt voor zwangere vrouwen.

Vanaf wanneer zwangerschapskleding dragen?

Ieder lichaam is anders. Sommige vrouwen dragen bijvoorbeeld al vroeg in de zwangerschap zwangerschapskleding. Andere vrouwen daarentegen starten hier pas laat mee. Het antwoord op de vraag: ‘Vanaf welke week zwangerschapskleding dragen?’ is daarom voor iedereen anders. Gemiddeld genomen stappen de meeste vrouwen over op positiekleding in de derde of vierde maand van hun zwangerschap, maar het kan dus ook veel vroeger of juist later zijn. Je kunt starten met het dragen van speciale kleding voor zwangere vrouwen wanneer je merkt dat je eigen kleding niet meer past of niet meer lekker zit.

Waar leuke zwangerschapskleding kopen?

Er zijn veel verschillende winkels waar zwangere vrouwen terecht kunnen voor leuke positiekleding. Hieronder staan een aantal winkels op een rij waar je mooie zwangerschapskleding kunt kopen:

Waar zwangerschap sportkleding kopen?

Ook wanneer je zwanger bent, kun je blijven sporten. Op een gegeven moment is het mogelijk dat je niet meer in je eigen sportkleding past. Gelukkig bestaat er zwangerschap sportkleding. Positiekleding om mee te sporten is speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen en biedt daardoor ondersteuning bij de buik en/of borsten. Door deze extra ondersteuning zul je merken dat het sporten prettiger is. Er zijn verschillende merken waar je terecht kunt voor sportkleding die je kunt dragen tijdens je zwangerschap. Het bekende sportmerk Nike heeft bijvoorbeeld een speciale maturity collection ontwikkeld. De maturity collectie bevat leggings, t-shirts, tops, truien en sportbh’s voor zwangere vrouwen.

Tot wanneer zwangerschapskleding dragen?

Wanneer je bevallen bent, hoop je wellicht direct weer over te kunnen stappen naar je normale kleding. Veel vrouwen moeten echter nog een aantal weken wachten voordat ze hun spijkerbroek of andere items weer aankunnen na de bevalling. Ook na de bevalling dragen veel vrouwen daarom nog een hele tijd zwangerschapskleding.

5 tips om zwangerschapskleding te kopen

  1. Bespaar niet op zwangerschapskleding: ook al kun je positiekleding maar een relatief korte periode aan, juist tijdens je zwangerschap wil je kleding dragen die lekker zit en waar je jezelf prettig en mooi in voelt
  2. Investeer in basiskledingstukken: wellicht ben je over een aantal jaar nog een keer zwanger en kun je de kleding nogmaals aan
  3. Koop niet te veel in één keer: ontdek eerst welke kleding je lekker vindt zitten voordat je meerdere items koopt
  4. Kies voor elastische items: om er voor te zorgen dat je niet iedere maand nieuwe kleding moet kopen, is het aan te raden om te kiezen voor elastische items die meegroeien met je lichaam
  5. Start niet te laat met positiekleding: te strakke kleding kan zorgen voor irritaties, stap daarom op tijd over naar positiekleding

Zwangerschapskleding bij Prénatal

Prénatal heeft niet alleen alles in huis voor baby’s, maar ook voor aankomende moeders. De positiekleding van Prénatal is eigentijds en van goede kwaliteit. Prettig is dat er regelmatig kleding in de sale verkrijgbaar is waardoor je flink wat geld kunt besparen.

Positiekleding bij Noppies

Noppies heeft een gigantisch groot assortiment op het gebied van positiekleding. Noppies verkoopt namelijk niet alleen kleding om overdag te dragen, maar ook loungewear, nachtkleding, lingerie en badkleding. De kleding van het merk heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en een moderne uitstraling.Pregnancy Proof Items Most Wanted

Danique Bossers, de eigenaar van Most Wanted is zelf al meerdere keren zwanger geweest. Daarom heeft ze zelf ervaren dat het vinden van leuke items om te dragen tijdens je zwangerschap lastig kan zijn. Echter, veel normale kledingitems zijn uitermate geschikt om te dragen tijdens je zwangerschap. Items op de webshop van Most Wanted die geschikt zijn voor zwangere vrouwen zijn daarom gelabeld als Pregnancy Proof Items. De Pregnancy Proof Items van Most Wanted kun je gewoon in je eigen maat bestellen.

Conclusie: Vanaf wanneer zwangerschapskleding dragen?

Je kunt beginnen met het dragen van zwangerschapskleding wanneer jij er aan toe bent. Voor sommige vrouwen betekent dit dat ze al vroeg in de zwangerschap overstappen naar zwangerschapskleding terwijl andere vrouwen pas laat in hun zwangerschap starten met het dragen van positiekleding. Het kopen van mooie kleding om te dragen tijdens je zwangerschap kun je doen bij verschillende webshops.