Verschillende spijkerbroek modellen

Spijkerbroeken zijn er in allerlei soorten en maten. Dat is maar goed ook, want iedere vrouw heeft een ander figuur. Over het algemeen genomen zijn de vaakst voorkomende lichaamsfiguren peer, zandloper, appel, rechthoek, aardbei en tot slot de omgekeerde driehoek. Voor elk lichaamsfiguur is de perfecte jeans te vinden. Benieuwd welke spijkerbroek bij welk figuur past?

Peer figuur

Wanneer je een peervormig figuur hebt, heb je smalle schouders en brede heupen. Om je heupen te benadrukken, kun je het beste gaan voor een flared jeans, skinny jeans of een high waist jeans. De kleur die je het beste kan kiezen voor je jeans is donker, dus denk aan donkerblauw, zwart en donkergrijs. Tot slot nog een tip voor peren die hun billen liever niet willen benadrukken, neem een broek met weinig stiksels en grote zakken. Stiksels en kleine kontzakken laten je bilpartij namelijk groter lijken. 

Zandloper figuur

Je hebt een zandloper figuur wanneer je heupen en schouders ongeveer even breed zijn en je een duidelijk smallere taille hebt. Een jeans vinden waar je lichaamsvorm goed in uit komt is niet moeilijk voor een zanloper. Vrijwel alle modellen zullen je namelijk goed staan, maar de modellen die het mooiste zullen staan, zijn de high waist jeans en flared jeans.

Appel figuur

Appels kenmerken zich met hun slanke benen, smalle heupen en onduidelijke taille. Ondanks dat je geen duidelijke taille van jezelf hebt, kan je deze wel creëren. Dit doe je door te gaan voor een spijkerbroek met een hoge taille. Daarnaast zou je ook voor een skinny jeans gaan om je slanke benen extra te benadrukken. Appels kunnen hun billen extra benadrukken door te gaan voor een spijkerbroek met stiksels op de kontzakken. 

Aardbei figuur

Wanneer je een aardbei figuur hebt, zijn je schouders breder dan je heupen, heb je volle borsten, geen duidelijke taille en slanke benen. Het accent van een aardbei ligt van nature dus op het bovenlichaam. Daarom is het verstandig om door middel van je kleding de aandacht juist meer te vestigen op je onderlichaam. Hierdoor kan je een evenwichtige balans creëren. Ga dus voor een jeans met een opvallende wassing of print. Qua kleur is het verstandig om voor een lichte spijkerbroek te gaan. Het model welke je het beste kan kiezen is een straight jeans.  

Omgekeerde driehoek

Wanneer je een breed bovenlichaam en een slank onderlichaam hebt, is je figuur te omschrijven als omgekeerde driehoek. Qua spijkerbroeken is het slim om een broek te nemen met een lage taille, hierdoor creëer je als het ware heupen. Ook boyfriend jeans zijn geschikt, omdat deze spijkerbroek niet strak valt bij je heupen. 

Rechthoekig figuur

Vrouwen met een rechthoekig figuur zijn slank en hebben weinig vrouwelijke figuren. Ondanks dat je van jezelf geen duidelijke taille hebt, kan je deze wel creëren met een boyfriend jeans, straight jeans of ankle jeans. Wil je liever de nadruk op je slanke benen leggen, ga dan voor een skinny jeans met een print, opvallende wassing en een lichte kleur. 

https://www.instagram.com/p/B4VFZsYBYVG/

Conclusie: Welke spijkerbroek bij welk lichaamsfiguur?

Welke spijkerbroek past bij welk figuur hangt af van veel factoren. Gelukkig zijn spijkerbroeken er in alle soorten en maten en daarom is er altijd wel een model die bij jouw lichaamsfiguur past. Het kiezen van het juiste model die goed bij je lichaamsfiguur past, kan lastig zijn. Het helpt om duidelijk te onderzoeken welke delen van je lichaam je het meeste wil benadrukken. Wanneer je weet waar je het accent op wil leggen, is het kiezen van de juiste jeans een stuk makkelijker. Tot slot is het slim om verschillende modellen te proberen om te zien wat welk model doet voor jouw lichaam. 

Waar kan ik een spijkerbroek die bij mijn figuur past kopen?

Vrijwel elke winkel verkoopt spijkerbroeken. Sommige vrouwen kopen al hun spijkerbroeken bij hetzelfde merk bijvoorbeeld bij het spijkerbroekenmerk www.levi.com. Anderen houden er juist van om te experimenteren met verschillende merken. De leukste kledingwinkels staan hier voor je op een rijtje.

Welk figuur heb jij?
  • Voeg je antwoord toe