Heuptasje met panterprint

Heuptasjes zijn niet weg te denken uit het straatbeeld. Hoewel de tasjes, die ook wel fanny packs worden genoemd, het ene moment populairder zijn dan het andere moment, ze blijven terugkomen. En dat is uiteraard niet voor niks, want heuptasjes zijn namelijk praktisch, hip en maken je outfit helemaal compleet. Er zijn veel verschillende soorten heuptasjes en ook de manier van dragen kan op diverse manieren.

Sinds wanneer zijn heuptasjes trending?

Al in de jaren 80 verschenen de eerste heuptasjes op de catwalks. In de jaren 80 waren de tasjes vooral populair omdat ze erg makkelijk in gebruik waren. Deze trend rond de tasjes ging door in de jaren 90. In de jaren 90 werden heuptasjes uitgebracht in de gekste prints, kleuren en stoffen waardoor het imago van heuptasjes verslechterde. Gelukkig is het imago inmiddels opgefrist en worden heuptasjes tegenwoordig als modieus gezien. 

Hoe draag je een fanny pack?

Heuptasjes kan je op verschillende manieren dragen, waardoor je eindeloos kan combineren. Zie hieronder 5 toffe manieren om een outfit te creΓ«ren met een fanny pack:

  • Om je heup

Een heuptasje is in eerste instantie natuurlijk bedoelt om om je heup te dragen. Je draagt het tasje dan als soort van riem wanneer je de band door de lussen van je broek haalt. Het op je heup dragen van een heuptas is de meest praktische wijze en daarom ideaal wanneer je gaat shoppen of naar een festival gaat.

  • Om je taille

Je kan een heuptas ook iets hoger dragen in plaats van op heupniveau. Door het dragen van een heuptasje in je taille benadruk je je taille extra. Het is vooral leuk om de fanny pack om taille draagt wanneer je deze combineert met een jurkje, een oversized t-shirt of een blazer.

  • Cross body

Tegenwoordig worden heuptasjes vaak cross body gedragen. Cross body betekent dat je de tas schuin over je schouder draagt. Het is de meest modieuze manier om een fanny pack te dragen. Wanneer je de band wat langer maakt, is het ook mogelijk om de tas over een jas heen te dragen. Het cross body dragen van heuptasjes doen ook veel jongens.

  • Om je schouder

Het is niet heel gebruikelijk, maar het is mogelijk om je heuptasje als schoudertas te gebruiken. Dit doe je door de band losser te maken en hem vervolgens casual over je schouder te hangen. 

  • Op je rug

Wanneer je jouw heuptasje om je heupen draagt, zal je de tas hoogstwaarschijnlijk aan de voorkant doen. Ook is het mogelijk om de tas te draaien zodat deze op je (onder)rug zit. Deze wijze om een heuptasje te dragen is vooral handig als je gaat sporten. Zo kan je toch een tas meenemen, maar zit deze niet in de weg.

Heuptasje kopen

Veel merken en winkels verkopen heuptasjes omdat ze nu eenmaal erg trending zijn op dit moment. Heuptasjes zijn er in alle soorten, prijsklassen, maten, materialen, kleuren en printen, dus er is vast ook een leuke heuptas voor jou. Je kan heutasjes in verschillende winkels en webwinkels kopen zoals Mango, stradivarius en zalando.